2020-12-24 12:21:28• hírek • Bede Emőke

Új betegszállító autóval gazdagodott a szatmári tüdőkórház

A Szatmárnémeti Pneumoftiziolgóiai Kórház gépjárműparkjában e héten egy európai standardoknak megfelelően felszerelt betegszállító autó, egy Dacia Dokker kezdte meg szolgálatát. A beruházás összértéke megközelítőleg 170 ezer lej, melyet a Szatmár Megyei Tanács biztosított az egészségügyi intézmény számára.

A kórház tájékoztatása szerint az autót úgy tervezték meg , hogy mind biztonsági, mind egészségügyi felszereltség szempontjából megfeleljen az európai elvárásoknak. A Dokker kialakításának köszönhetően mozgáskorlátozott páciensek szállítására is alkalmas, hiszen egy speciális széket és egy kihajtható rámpát is építettek bele. Emellett megtalálható benne egy, a szállítás ideje alatt szükséges oxigénmennyiséget biztosító palack, egy hordozható oxigénpalack, egy hordágy, egy hordozható váladékszívó készülék, egy aspirációs szonda, lélegeztető ballon külön felnőttek és gyermekek számára, valamint egy oxigénterápiás arcmaszk is. Mindezeken túl a Dokker természetesen rendelkezik egy rádiókommunikációs eszközzel, illetve szirénával és megkülönböztető fényjelzéssel is.


A jól felszerelt autóra főként azoknak a kísérő nélkül is szállítható pácienseknek van szükségük, akiket különféle szakvizsgálatok okán át kell vinni egy másik egészségügyi intézménybe - fejtette ki a jármű üzembe helyezésével kapcsolatban a tüdőkórház vezetője, dr. Ioan Sergiu tüdőgyógyász.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: